Gezond eten? Graag! maar hoe?

Gezond eten? Graag! maar hoe?

Uit onderzoek is gebleken dat Nederlanders denken dat ze veel verstand hebben van een gezonde voeding en dus ook van gezonde voedingsproducten. Echter blijkt dit helemaal niet zo te zijn. Zo gaf maar liefst 78% aan aandacht te besteden aan een gezonde voeding en 75% gaf aan te weten welke voedingsproducten gezond zijn en welke niet. Echter bleek uit het onderzoek van stichting Ik Kies Bewust dat de kennis in praktijk erg tegenviel. Zo zouden vele Nederlanders niet weten welke voedingsstoffen en ingrediënten voedsel bevat.

Ik moet zeggen dat ik me er wel in kan vinden. Het kiezen van gezonde producten is namelijk lang niet zo makkelijk dan dat men denkt. Zo ontbijt ik zelf elke ochtend met magere yoghurt en muesli, vaak in combinatie met een stukje fruit. Op zich niets mis mee zou je denken. Echter blijkt uit het boek de voedselzandloper van Kris Verburgh dat yoghurt helemaal niet zo’n gezonde keuze is. Maar als je dan bijvoorbeeld kijkt naar het dieet van Sonja Bakker wordt het juist wel aangeraden om magere yoghurt te eten. Er bestaat zoveel informatie over voedsel dat het lastig is de juiste informatie te vinden. Daarnaast kan het ook zijn dat het ene dieet helemaal niet voor u werkt terwijl het andere dieet wonderen verricht.

Om u een klein beetje op weg te helpen hebben wij diverse filmpjes gevonden die u kunnen helpen bij het bereiden en kiezen van gezonde gerechten en tussendoortjes.

Gezonde kwarktaart

Groene smoothies

Carpaccio salade