Duurzaamheid het begrip van 2013

logo_bioVoor dit artikel hebben we ons gericht op het onderwerp duurzaamheid. Duurzaamheid is namelijk een term die anno 2013 niet mag ontbreken. Termen als MVO en biologische producten staan allemaal in verbinding met duurzaamheid.

Duurzaamheid is een ontwikkeling die aansluit op de behoeften van tegenwoordig zonder dat we daarmee de aankomende generaties in ‘gevaar’ brengen. Met gevaar bedoelen we het feit dat aankomende generatie niet meer in staat zullen zijn voor zichzelf niet meer kunnen voorzien van hun eigen behoeften doordat grondstoffen simpelweg op zijn.

Bij duurzame ontwikkeling is er sprake van een ideaal evenwicht tussen ecologische, economische en sociale belangen. Met andere woorden, alle ontwikkelingen die te maken hebben met deze raakvlakken staan in het teken van een gezonde aarde met welvarende bewoners en goed functionerende ecosystemen. Dit klinkt erg ingewikkeld en moeilijk maar in principe is het niets anders dan bewust verandering brengen in huidige processen met betere consequenties voor de aarde.

Met name de laatste jaren heeft duurzaamheid in Nederland ontzettend veel belangstelling en aandacht gekregen. Zo is MVO ontstaan en kopen steeds meer mensen biologische product. Met biologische bedoelen we producten die geproduceerd zijn zonder dat er verdere stoffen aan toe zijn gevoegd. Daarnaast wordt er ook naar gekeken dat deze producten diervriendelijk worden geproduceerd. Je kunt biologische producten herkennen aan het onderstaande logo.

 

Wij vragen ons af of u ook bewust met duurzaamheid bezig bent? Of werkt u misschien in een bedrijf wat zich richt op MVO. Graag horen wij de laatste ontwikkeling en nieuws!